De Buitenplaats

Locatie "De Buitenplaats "is een unieke boerderij in de Arnhemse nieuwbouwwijk Schuytgraaf. Mensen met een beperking creëren hier een gastvrije ontmoetingsplek voor de wijk Schuytgraaf. Siza biedt hier meer dan zestig unieke dagbestedingsplekken voor mensen met uiteenlopende handicaps. De Buitenplaats is ook open voor publiek. Als bezoeker kun je wandelen in de sfeervolle tuin, een lekker kopje koffie drinken in het lunchcafé of een kijkje nemen in de zeepmakerij, het kunstatelier of de kaarsenmakerij.

Zus en Zo heeft een een ruimte binnen deze boerderij. Zus & Zo heeft ook hulp van cliënten van Siza. Het is prachtig dat cliënten op deze manier kunnen participeren in de samenleving. Doordat ze in de winkel aan het werk zijn ontmoeten ze mensen uit de wijk. De cliënten helpen onder andere met het sorteren van de kleding, het netjes houden van de winkel, strijkwerk, inhangen van de kleding, en vouwen en maken graag een praatje met de klanten.  Dit wordt met veel enthousiasme gedaan. Ze voelen zich betrokken en ik vind het mooi dat ik daar met Zus en Zo 4 kids een bijdrage aan kan leveren.

Wist u dat

- Atelier 23: Getalenteerde cliënten werken in een rustige, veilige werkomgeving aan hun persoonlijke creatieve ontwikkeling.

- De Zeepbel: Op ambachtelijke wijze maken cliënten zeepproducten van 100% natuurlijke plantaardige ingrediënten.

- Binnenstebuiten: Dit lunchcafé en ontmoetingsplek van De Buitenplaats wordt gerund door mensen met een handicap.

- Giet & Dompel: Cliënten maken op ambachtelijke wijze kaarsen in alle soorten, kleuren en maten.

- Kids: Alles draait om kinderen. De cliënten bereiden leuke activiteiten voor de BSO voor en maken kinderproducten voor de verkoop.

- De Tuin: Ruiken, horen, zien,voelen en proeven. Alle zintuigen worden geprikkeld tijdens een wandeling door de fraaie tuin van De Buitenplaats.


Kortom de Buitenplaats is prachtige locatie waar van alles te beleven is en waar op een geweldige manier wordt samengewerkt.